Милош Вучевић нови председник Српске напредне странке: СНС ће и даље бити мотор развоја Србије

Председник Српске напредне странке (СНС) Милош Вучевић изјавио је, након ванредне страначке Скупштине на којој је изабран на ту функцију, са које се повукао председник Александар Вучић, да се политика СНС-а неће мењати и да ће и даље бити мотор развоја Србије.

Он је захвалио досадашњем председнику СНС-а Александру Вучићу на свему, како је рекао, на 11 година сјајног вођења странке и борбе пре свега за Србију и Српску напредну странку као мотора развоја Србије и додао да ово није никакав дисконтинуитет, већ је јединствена прича, отварање новог поглавља у књизи.

“Наша политика се неће мењати, остајемо странка мотор развоја наше отаџбине, али и странка која негује и чува традиционалне вредности српског народа, свих грађана Србије, која ће се политички залагати за очување Косова и Метохије у саставу Србије, која ће водити рачуна о интересима српске заједнице где год да живе, пре свега на простору бивше Југославије и странка која ће бити најпоузданији партнер председнику Републике Србије Александру Вучићу”, рекао је нови председник СНС Милош Вучевић.

Он је истакао да је СНС подржала предлог председника Вучића да узме учешће у формирању Покрета за народ и државу, односно Народног покрета и додао да СНС неће бити без председника Александра Вучића, пошто он није напустио странку већ је, како је рекао, само урађена примопредаја штафете.

Председник Вучевић рекао је да ће се консултовати са председником Вучићем и истакао да није срамота питати. “Најгоре је када немате са ким да разговарате”, рекао је Вучевић и додао да ће за неку годину неко други добити “штафету”. “Тако се то ради у демократским странкама”, истакао је Вучевић.

“Верујем у такву снагу Српске напредне странке, настављамо даље заједно. Без обзира какав је распоред у тиму, то не мења ни грб, нити боју дреса. Када нађем за сходно, врло радо, искористићу ту привилегију да могу са њим да се консултујем по одређеним политичким питањима и са осталим члановима странке, није проблем питати и разменити мишљења и када не мислимо исто, да бисмо дошли до оног најбољег”, навео је председник напредњака Милош Вучевић и најавио да ће 24. јуна бити конституисани страначки органи, а да се након тога прикључују великом Народном покрету.

Председник Вучевић је рекао да је највећи легат који наслеђује од председника Александра Вучића, у смислу политике странке, тај да су интереси Србије изнад свега и подсетио да је СНС увек, пре свега водила рачуна о отаџбини и интересима Србије, а тек после тога су могли на ред да дођу страначки интереси.

Вучевић је рекао да је велика предност што преузима странку од председника Александра Вучића, која је у овом тренутку највећа у Србији и у Европи и додао да што се тиче политичке ситуације у земљи неће бити прелазне власти, јер како је рекао, власт се може добити само на изборима.

“Што се тиче страначке тематике, да ми смо разговарали, да је Српска напредна странка спремна да разговара са свим политичким чиниоцима, без обзира шта говоре и раде, по свим питањима, који воде смиривању тензија у друштву, а пре свега решавању проблема са којима се суочава свако друштво, па и наше. Ми смо спремни да разговарамо са свим политичким странкама и о питању евентуално ранијих избора или датума одржавања избора, апсолутно је то легитимно кандидовати, мора и може бити на том преговарачком столу политичких странка. Нисмо разговарали о реконструкцији владе, барем то није била тема, не да сам ја учествовао, да будем прецизан. Влада се формира само на основу скупштинске већине, која се добија подршком грађана на изборима, на биралиштима и око тога нема никаве расправе и не оставља се милиметар простора, да неко и даље умишља како ће да преузме власт. Власт преузимате када вас грађани изаберу, када добијате већинску подршку бирача”, рекао је Вучевић.

Он је захвалио досадашњем председнику странке Александру Вучићу на сјајним резултатима и оценио да је Српска напредна странка пример свим странкама у Европи. “Такве странке као што је Српска напредна странка нема у целој Европи, странке са таквом организацијском концепцијом, са верним и оданим члановима”, нагласио је Вучевић и изразио наду да ће бити достојан те одговорности и части која му је указана.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x