Министри привреде и културе посетили фабрику ППТ “Наменска” и манастир Љубостињу

Поводом Видовданских свечаности у посети општини Трстеник били су министарка привреде Адријана Месаровић и министар културе у Влади Републике Србије Никола Селаковић. Примили су их и изразили добродошлицу председница општине Трстеник Милена Турк и председник Скупштине општине Трстеник Марио Спасић са сарадницима.

У пратњи домаћина министарка Адријана Месаровић посетила је фабрику ППТ “Наменска” А.Д. и са генералном директорком Анђелком Атанасковић и њеним сарадницима разговарала о актуелној ситуацији у фабрици, а затим су заједно обишли производне погоне ове фабрике. Министарка Месаровић је изразила задовољство оним што је чула и видела приликом посете и у разговорима обећала даљу подршку и помоћ овој фабрици, која успешно послује већ 75 година, а већ 12 година послује позитивно.

Генерална директорка фабрике Анђелка Атанасковић је том приликом изјавила да је, захваљујући подршци председника Републике Србије Александра Вучића, министарстава и Братислава Гашића, ППТ “Наменска” А.Д. добила значајна средства којим су набављене нове савремене машине за обраду метала и упошљен је већи број нових радника, а задовољство овом посетом министарке Месаровић изразили су и представници Синдиката ове фабрике.

“Мени је заиста пријатно и драго што су нас министри посетили и што су могли да се увере у наше досадашње резултате које постижемо у интересу наших грађана. У посети фабрици ППТ “Наменска” А.Д. разговарали смо са генералном директорком Анђелком Атанасковић, са њеним сарадницима и са представницима Синдиката. Министарка је похвалила успешне резултате и констатовала да су они видљиви, а држава ће и даље подржавати и помагати ову фабрику, јер је симбол опоравка и значајно име наше одбрамбене индустрије. У разговорима сам истакла и велику важност “Моравског коридора” за нашу општину, који ће подстаћи опремање Индустријске зоне, привући нове инвеститоре, а тиме ће бити и запошљавања великог броја нових радника. Рачунамо и даље на помоћ Министарства привреде за пројекте који су подржани и на основу потписаних уговора, тако да су то биле теме наших разговора, а ускоро очекујемо и нову посету и нове разговоре”, рекла нам је председница трстеничке општине Милена Турк.

Министар културе Никола Селаковић, у пратњи домаћина, посетио је средњевековни манастир Љубостињу и најавио нове помоћи општини Трстеник и манастиру, у оквиру реализације пројеката, посебно када се ради о обнови ове светиње. Ту је и пројекат “Јеринин град”, који је велики туристички потенцијал, али и Дом културе на коме још треба радити ради стварања још бољих услова.

Председница општине Трстеник Милена Турк рекла је да се ова општина доказала као поуздан партнер Влади Републике Србије и свим Министарствима, тако да се у наредном периоду очекује реализација одобрених пројеката на основу потписаних уговора. Приликом посете Дому културе о активностима је министра Селаковића упознао Душан Јовић, руководилац Центра за културу.

Кроз Пројекат министарства “Градови у фокусу” прошле године је успешно дигитализован и уређен светлосни парк у биоскопској сали Дома културе, а очекује се помоћ и у реализацији осталих пројектних активности.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x