Представљен програм овогодишњег Фестивала филмског сценарија

На овогодишњем 43. по реду Фестивалу филмског сценарија у Врњачкој Бањи од 13. до 18. августа, у такмичарском делу програма биће приказано 14 филмова. Жири у саставу Биљана Максић, Ђорђе Милосављевић и Милан Никодијевић имаће тежак посао да одаберу најбоље.

“Краљ Петар први” по сценарију Милована Витезовића, Петра Ристовског и Владимира Ћосића, затим “Пси умиру сами” Николе Петровића, филм “Александра” сценаристе Саше Радојевића, филм “Ајвар” Ане Марије Роси и Маје Тодоровић, као и филм “4 Руже” сценариста Балше Лабовића и Василија Никитовића.

У конкуренцији за најбољи сценарио биће филмови “Злогоње” Марка Манојловића и Милоша Кречковића, затим “Делиријум тременс” Горана Марковића, филм “О животу и смрти” Предрага Перишића, “Терет” Огњена Главонића, “Такси блуз” Марка Бацковића и Марка Јоцића и други.

Ван конкуренције ће бити приказан документарни филм “Године у (в)етру” Данета Станојчића, док ће у програму “Преко плота” бити приказани филмови “Балканска међа” Андреја Анајкина, Ивана Наумова и Николије Назарове, “Између дана и ноћи” Андре Мартиновића и “Која је ово држава” Винка Брешана.

Најављене су и пратеће манифестације попут Летње школе драматургије “Слободан Стојановић” коју ће водити Иван Васиљевић, затим промоција монографије Аните Панић “Милена Дравић, или кључ снова”, промоција књиге Предрага Перишића “О животу и о смрти”, као и изложба “Великани српског глумишта”.

После Међународног врњачког карневала и Лав феста Фестивал филмског сценарија једна је од најпосећенијих манифестација са најдужом традицијом. Министарство културе и информисања подржало је Фестивал који и ове године има квалитетан и разноврстан програм, сазнајемо од Саше Миленковића директора Фестивала и Врњачког културног центра и Мине Каличанин из Врњачке Туристичке организације.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x