“Пријатељство Крушевца и Старе Загоре чине искрене и блиске везе између српског и бугарског народа”

Поводом 5. октобра – Дана града Стара Загора (Бугарска), градоначелник Крушевца Драги Несторовић у посети је овом побратимском граду, а добродошлицу су му пожелели заменици градоначелника Старе Загоре Иванка Сотирова и Емил Христов.

“Побратимске везе Крушевца и Старе Загоре датирају још од 2000. године и од тада се континуитет непрекидно одржава. Пријатељство између ова два града је независно од политичког руководства и промена у овој сфери и чине га искрене и блиске везе између српског и бугарског народа” наглашено је током разговора.

Проблеми и тешкоће са којима се суочавају су слични, а у циљу побољшања живота грађана свакако могу бити корисна узајамна искуства. Посебно, с обзиром на чланство Бугарске у Европској унији и коришћење претприступних и Фондова ЕУ. Простор за сарадњу треба тражити најпре у области економије и привреде, али и туризму, култури, спорту… Тренутно у овом граду борави и двадесетак младих спортиста из Крушевца, на бројним спортским турнирима који се одржавају поводом Дана града Стара Загора.

Такође, чуло се на састанку, треба искористити и могућности међусобних веза са другим побратимским градовима, тако да ће бити уприличен и сусрет са руским градом Самаром, градом побратимом Старе Загоре.

Градоначелник Крушевца Драги Несторовић житељима побратимског града упутио је најсрдачније честитке поводом празника, уз жељу да наставе путем успеха и просперитета.

Извор: крушевац.рс

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x