СПС: Никада не одустајемо од борбе за родну равноправност

Борба за еманципацију жена је једна од најважнијих одлика левичарске и социјалистичке идеологије, поручила је поводом Међународног жена, 8. марта, потпредседница ове партије и председница Форума жена СПС-а Славица Ђукић Дејановић и додала да ће прави левичари, као и увек до сада, бити препознати по томе што никад не одустају од родне равноправности.

“И на овај дан Социјалистичка партија Србије, као једина права и озбиљна партија левице у Србији, обећава да никада неће одустати од борбе за родну равноправност. СПС баштини светле традиције борбе за еманципацију, од сестара Нинковић, следбеница Светозара Марковића, преко најбројније женске војске у европским покретима отпора у којима је било преко 100 000 партизанки, до данашњих жена које подносе највећи терет свих политичких и економских тешкоћа”, наводи се у писаној изјави Славице Ђукић Дејановић.

Она је овом приликом свим женама Србије, у име СПС-а, честитала 8.март, дан сваке жене и нагласила да ниједан други дан који се везује за жене није тако свеобухватан као овај, који су социјалисткиње почеле да обележавају пре више од једног века.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x