У Крушевцу потписан протокол о сарадњи “Еуреке” и Ваздухопловне академије

У Крушевцу је јуче потписан Протокол о сарадњи између астрономског удружења “Еурека” и Ваздухопловне академије из Београда, а потписивању су присуствовале и заменик градоначелника Весна Лазаревић, помоћник градоначелника Јелена Милановић и директор ЈП “Аеродром Росуље” Миодраг Вељковић.

Према речима председника удружења “Еурека” Зорана Томића, циљ сарадње је промоција науке и астрономије, а један од првих заједничких пројеката који ће се реализовати у Београду и Крушевцу је лансирање балона са камером у горње слојеве атмосфере.

Један од потписника, помоћник директора Ваздухопловне академије Дракче Видојевић образложио је да је ова средња школа профилисана за занимања авио механичара, послове на аеродрому, а заступљени су и војни смерови.

Осим сарадње Удружења и Академије, могућности су много веће, с обзиром на планове које има град Крушевац са аеродромом “Росуље”. Будући школовани кадар на аеродрому може обављати праксу, а перспективно и наћи запослење, нагласила је заменик градоначелника Весна Лазаревић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *