Унапређење путне инфраструктуре, обнова школских објеката

На конференцији за новинаре одржаној у седишту Општинског одбора Српске напредне странке (СНС) у Варварину обратио се председник општине Војкан Павић који је говорио о актуелним инфраструктурним радовима на територији општине Варварин.

Председник Павић је на конференцији за медије истакао да се на територији општине Варварин увелико изводе радови на адаптацији и реконструкцији два школска објекта, у Орашју и Доњем Крчину, али и најавио радове на реконструкцији зграде ОШ “Свети Сава” у Бачини. Јавна набавка за извођење радова на школској згради у Бачини, која ће у целости бити реконструисана и обновљена, расписана је пре недељу дана и очекује се да радови крену почетком јесени.

Председник општине Варварин Војкан Павић оценио је и да радови на асфалтирању улица на територији варваринске општине теку по плану, механизација се тренутно налази у Обрежу где се управо изводе радови на асфалтирању једне улице, а упоредо са тим и предузеће “Крушевацпут” А.Д. изводи радове на деоници Варварин – Обреж, кроз насељено место Горњи Катун где ће бити обављена реконструкција путне мреже.

Осврнувши се на област пољопривреде, он је подсетио пољопривредне произвођаче да, кроз Програм подршке за спровођење пољопривредне и политике руралног развоја, општина Варварин и ове године субвенционише набавку квалитетног воћног садног материјала, набавку нове специјализоване механизације и опреме, набавку приплодних грла, а кроз овај Програм у плану је и стручно усавршавање пољопривредника и пољопривредних стручњака.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x