“Здрави зуби за здрав живот”

У “Недељи здравља уста и зуба”, која се ове године одржава под слоганом “Здрави зуби у здравој породици”, а у оквиру “Недеље Црвеног крста”, деца Предшколске установе “Наша радост” посетила су Црвени крст Варварин који је, у сарадњи са Домом здравља “Др Властимир Годић”, одржао радионицу о значају неге и прања зуба за здравље.

“Основни циљ ове активности је да се укаже на значај породице у формирању здравих стилова живота и активном односу према очувању оралног здравља. Потребно је указати на значај оралног здравља и на могућност да се применом адекватних мера добро орално здравље може одржати током читавог живота, као и утицати на побољшање здравља уста и зуба деце и стварање навике правилног одржавања хигијене и примену мера неопходних за очување оралног здравља”, истакла је патронажна сестра варваринског Дома здравља Соња Живковић.

Деца су показала велику креативност, јер су прелепим ликовним радовима указали на значај прања зуба и њима су, у знак захвалности за њихов труд и рад, подељене чоколадице и четкице за зубе.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x