Здравствена акција “Селу у походе” 30. октобра у Тољевцу

Дом здравља “Др Властимир Годић”, Црвени крст Варварин и Патронажна служба варваринског Дома здравља настављају са акцијом “Селу у походе” која ће наредне среде бити одржана у Тољевцу, а чији је циљ промоција здравља и здравих стилова живота у месним заједницама општине Варварин које немају на својој територији здравствену амбуланту.

У протеклом периоду овакве акције су одржане у неколико насељених места варваринске општине, док ће у среду, 30. октобра текуће године у временском периоду од 09:30 до 13 часова, ова акција бити одржана у Маскару како би становници и ове месне заједнице били мобилисани на контролу здравља. У склопу акције планирана је посета лекара опште праксе, као и специјалисте за дечје болести.

Сви заинтересовани мештани Маскара овом приликом моћи ће да провере и крвни притисак, као и ниво шећера у крви, док ће лекар опште праксе варваринског Дома здравља делити савете за очување и унапређење здравља.

Патронажна служба Дома здравља “Др Властимир Годић”, са лекаром, овом приликом ће обићи старе и непокретне становнике ове месне заједнице, док ће волонтери варваринског Црвеног крста поделити пакете помоћи у храни и средствима за хигијену најугроженијим мештанима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *