100 рециклажних контејнера за крушевачке Месне заједнице

Партнери пројекта “Оснажити” организовали су у Jавном комуналном предузећу “Крушевац” конференцију за сараднике и новинаре о набавци рециклажних контејнера који ће у наредном периоду бити постављени у Месним заједницама у којима је неопходно решити проблем одлагања рециклажног отпада. Укупна вредност инвестиције износи 832.000 динара, а набавка контејнера је резултат подршке Европске уније. Након конференције одржан је округли сто на тему “Представљање актуелних ситуација и модела управљања отпадом”.

Испред административне зграде ЈКП-а, присутнима се обратила помоћник градоначелника Крушевца за екологију, одрживи развој и енергетику Оливера Дреновац, шеф рециклажног центра ЈКП Крушевац Мирослав Радосављевић и менаџер пројекта “Оснажити” Ивана Стевановић Хемпфлинг.

Укупна вредност средстава за набавку контејнера из пројекта “Оснажити” износи 10.000 eура. Поред ових 100 контејнера, у  наредном периоду ће бити набављено још наменских контејнера у вредности од 385.000 динара за потребе унапређења рециклажног центра ЈКП Крушевац. Постављањем контејнера у одређеној мери ће се умањити проблем неадекватног одлагања рециклажног отпада, посебно у сеоским срединама.

Након обраћања медијима и званицама, у градској управи Крушевац одржан је округли сто на тему “Представљање актуелних ситуација и модела управљања отпадом”. Циљ овог округлог стола био је покретање дијалога и проналажење нових решења у сектору управљања отпадом у општинама Варварин, Ћићевац, Трстеник и Параћин. Представник сваке општине имао је прилику да са присутнима подели искуства и предложи мере за унапређење рада свог ЈКП-а, а у дискусији су учествовали и председници Месних заједница са територије Крушевца, као и представници комуналне инспекције.

Пројекат “Оснажити” је финансиран од стране Европске Уније, а спроводе га ЈКП “Крушевац”, као носилац пројекта, и Град Крушевац и “ОCD Treehouse” као партнери, уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као главног корисника пројекта. Ова активност је део пројекта “Подршка Европске уније инклузивном друштву”, коју ЕУ финасира са 5.4 милиона евра, а који спроводи Делегација Европске уније у Републици Србији у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Овим путем се позивају грађани и заинтересовани да се укључе у пројектне активности да се јаве директно пројектном тиму. За додатне информације заинтересовани могу контактирати на телефон: 037/204 206, 063/236 867, istevanovic@treehouse-serbia.org

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1338 + 4 = 1342

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x