КК “Темнић” у годину јубилеја улази са великим плановима

“Кошаркашки клуб “Темнић” је једини и уједно и најстарији кошаркашки клуб у нашој општини. Основан је 1977. године и следеће године слави 40 година од оснивања клуба за који су играли многи познати кошаркаши из наше општине, Добросав Долић (Боца), Зоран Стојиљковић (Јагодинац), Раде Симоновић (Маља), Драгиша Симић (Гиле), Драган Стефановић (Чупко), па касније Властимир Стојиљковић (Власта), Данијел Јаћимовић (Дача) који је сада тренер кадета и обавља функцију секретара клуба и многи други” овако започиње разговор председник клуба Дражен Симоновић.

“Као што знате, успели смо у ономе што смо прво обећали, а то је да ћемо да вратимо легенде варваринске кошарке у клуб, сви наведени у клубу обављају неке функције, што функције тренера, чланова скупштине, управног одбора…” наставља Симоновић.

Што се тиче прославе поводом четири деценије клуба, он каже да је у плану организација турнира кадета у коме ће се такмичити 4 екипе које су територијално најближе, како би се уштедело на новцу, а сигурно ће се одиграти и утакмица између женске омладинске екипе, коју са успехом води Снежана Васић, са неком женском екипом из Врњачке Бање.

“Највероватније ће и наши најмлађи играчи, односно дечаци и девојчице из школе кошарке, одиграти и једну међусобну утакмицу. Као што видите, планирамо да цели тај дан посветимо кошарци и за сада је сигурно да ћемо 40 година од оснивања клуба прославити у априлу, али ћемо се за тачан датум накнадно договорити да бисмо ускладили са Ускршњим празницима” додаје Симоновић.

На питање шта је као нови председник клуба урадио за ових месец дана од како обавља функцију председника Дражен Симоновић је одговорио: “Веровали или не, постигли смо много тога, можда је најбитније што смо постигли договор са РКСЦС у коме су нам они опростили скоро половину дугова који су, када смо преузели клуб, износили 430.000 дин. Од тада смо на рачун савеза уплатили 100.000 дин, па дуг на данашњи дан износи око 120.000 дин. Затим смо успели, нешто што нисмо успели од 2013. године, да купимо неколико кошаркашких лопти, за сада не велики број, али морамо да кренемо од нечега. Успели смо да постигнемо и договор са СТЦ “Темнић” о репрограму дуга, са којима имамо изванредну сарадњу и зато бих желео да похвалим директорку СТЦ “Темнић” Ану Видојевић, која је једна млада, амбициозна особа, пуна разумевања и у томе јој се дубоко захваљујем, а на рачун СТЦ “Темнић”, на име дуговања, за сада смо уплатили око 85.000 динара.

Када су у питању планови за наредну годину, Симоновић истиче да је најважније да се ради на стабилизацији клуба, да се врате сва дуговања и крене од нуле. “За то ће нам највероватније бити потребна и цела следећа година, али нека, битно је да клуб буде здрав. Планирамо да опет оформимо и сениорски тим, такође и да офомимо и женски кошаркашки тим. Циљ нам је да вршимо популаризацију кошарке у нашој општини, и да опет пробудимо љубав наших становника према кошарци која се угасила у претходних неколико година, јер не заборавимо да је пре седам, осам, десет година Хала спортова била пуна када су се одржавале кошаркашке утакмице. Желимо да стално организујемо некакве кошаркашке манифестације, али и да помогнемо како можемо људима који организују Летњи турнир у баскету, који се већ годинама уназад организује” најављује Симоновић.

“Искористио бих ову прилику да у своје име, у име свих играча, тренера и чланова КК “Темнић”, пожелим свим становницима општине Варварин срећне Новогодишње и Божићне празнике, да их у миру проведу, да буду здрави и срећни у наредној 2017 години” поручио је на крају Симоновић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x