Неформални разговори грађана са Народним посланицима

Национална коалиција за децентрализацију у партнерству са шест чланица организује “Кафу са послаником/цом” у пет градова у Србији.

“Акцију ове године организујемо у партнерству са локалним организацијама, Народном Скупштином Републике Србије и иницијативом Отворени парламент у оквиру друге Недеље парламентаризма, која траје до 13 новембра. Ово је прилика да грађани и грађанке у Крагујевцу, Лозници, Бору, Крушевцу и Нишу у директном, неформалном разговору са посланицима из свог града, предложе иницијативу, разговарају о проблемима и чују шта су препреке у раду самих посланика. Такође, ово је прилика да новинари и представници организација цивилног друштва, заједно са грађанима и посланицима, разговарају о темама од друштвеног значаја, у нешто другачијој атмосфери”, казала је Милена Велојић, директорка НКД-а.

Недеља парламентаризма представља серију догађаја који за циљ имају боље повезивање и упознавање грађана и грађанки Србије са радом Народне скупштине. Циљ је да се серијом различитих догађаја отвори простор за дебате о учешћу грађана у демократским процесима, значају отворености парламента као институције, као и различитим начинима комуникације између грађана и њихових директно изабраних представника, додала је Милена Велојић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x