Основан Иницијални одбор покрета “Доста је било” у Варварину

У Варварину је основан Иницијални одбор покрета “Доста је било”, а на састанку, интерног карактера, присуствовало је око 15 људи. Присутнима су се обратили координатор покрета Владимир Мандић Вујанац, члан крушевачког Градског одбора Ђорђе Алексић и в.д. координатора у Варварину Зоран Крстић, саопштили су из овог покрета.

Владимир Мандић Вујанац поручио је на састанку у Варварину да је програм покрета “Доста је било” путоказ према којем би Србија требало да иде и истакао да је алтернатива томе суноврат. “Последњи пут сам био уверен да је Србија на добром путу, још, сада већ давне 2001. године, када смо са Зораном Ђинђићем добили прву демократску Владу Србије. Тих 2000-тих година смо били на прагу Европе и крупним корацима смо корачали према Европској унији”, подсетио је он.

“Наш округ има шансу, и то је суштина. Расински округ је навикао на развој, Варварин су запоставили да четврт века тавори, али знам да ће Варварин, а и цео наш округ, изнићи из пепела,” казао је Ђорђе Алексић и упитао колико смо данас земља једнаких шанси и да ли наша деца могу да нађу посао? “Не. Наша деца иду вани. Ми се боримо за земљу социјалне правде, земљу једнаких шанси. Зато немамо право да мирно посматрамо сва дешавања. Ми, као заједница слободних људи, отвореног срца прихватамо све људе који желе да ураде нешто за себе, свој град и своју државу”, закључио је Алексић и поручио да нам не треба Србија која ће се мењати у блату и крви. “Борим се против Србије која ће на насиље одговарати насиљем. Борим се за толеранцију” нагласио је Алексић.

Координатор покрета Владимир Мандић Вујанац, говорећи о економској ситуацији у Србији, истакао је да Владини стратешки партнери у дивљим приватизацијама, не уносе новац у Србију, већ представљају финансијску пумпу која извлачи новац из Србије.

“Данас је Варварин уништен. Нити има индустрију, нити развијен приватан сектор, нити сектор услуга, пољопривреда којом се бави 90% становништва је на самом дну. По чему се препознаје Варварин? По ономе по чему се препознаје и Крушевац, и Београд, и цела Србија. По партијском запошљавању и намештеним тендерима. По томе се, нажалост, препознаје Србија”, навео је в.д. координатора покрета “Доста је било” у Варварину Зоран Крстић и нагласио да је најгора ствар у Варварину што 80% омладине по завршеној средњој школи напуштају Варварин, а Варварин полако, али сигурно, постаје град старих.

Из овог покрета обавештавају и да ће ускоро овај покрет добити своје просторије у Варварину где ће симпатизери моћи да се учлане, а за сада је то могуће преко странице “Доста је било – Варварин”. Што се тиче организованог скупљања потписа за кандидатуру Саше Радуловића за председника Србије у Варварину га неће бити, али сви симпатизери могу свој потпис за кандидатуру дати у просторијама покрета у Крушевцу, улица Чупићева 21.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1337 + 1 = 1338

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x