КК Темнић набавио нове преносиве кошеве за потребе Школе кошарке

Кошаркашки клуб Темнић купио је два нова преносива коша, а све са циљем унапређења рада са малишанима у Школи кошарке “Темнић”. Председник КК Темнић Дражен Симоновић подсећа да је, од доласка на ту функцију, била присутна жеља за унапређење рада са малишанима како би се касније покушало и са формирањем такмичарских екипа.

“За сада нам све иде по плану, оформили смо екипу млађих пионирки, а обзиром да је одзив девојчица огроман покушаћемо да оформимо још једну женску селекцију. КК Темнић је једини кошаркаски клуб који је на територији Расинског округа имао екипу млађих пионирки прошле сезоне и са поносом могу да кажем да самим формирањем ове екипе, коју ни већи градови као што су Трстеник, Александровац, али и Крушевац немају, радимо праву ствар и да овај претежно мушки спорт развијамо у правом смеру”, наглашава Симоновић.

Говорећи о плановима за наредни период, он истиче да је жеља руководства клуба да наставе и током лета са школом кошарке. “И поред велике врућине одзив деце је велики, такође желимо да унапредимо услове у школи косарке, прошле године смо купили одређен број реквизита, али сада желимо да им повећамо број како бисмо могли да направимо разноликост у тренинзима”, објашњава Симоновић.

Он додаје да поред кошарке, жеља управе је да деца развијају и своје моторичке способности и примећује да је КК Темнић вероватно и једини клуб у општини Варварин у коме деца користе оволики број реквизита. “Времена се мењају, тренинзи ни у једном спорту нису исти као пре 5 или 10 година, а ми у клубу желимо да будемо у корак са временом и да најбољи начин развијамо наше играче”, оцењује Симоновић.

Оно што је видљиво и што можемо потврдити то је да се у КК Темнић у претходних годину и по дана дешавају ствари набоље и да оволико интересовање за кошарку међу децом одавно није постојало, а све то захваљујући преданом раду људи из клуба који заслужују све похвале.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x