Бранко Ружић обишао ПУ “Бисери”: Најдражи пројекти чији су корисници деца

Завршне радове на санирању крова трстеничке Предшколске установе “Бисери”, финансиране из буџета Фонда за локал, обишао је поводом Дана вртића министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић. Он је том приликом најавио да је у плану за наредну годину да тај буџет са овогодишњих 320 милиона динара буде увећан на 490 милиона и нагласио да су му најдражи пројекти чији су корисници деца.

Министар Ружић је рекао да се у Трстенику разговарало и о будућим пројектима и Фонду за локал и истакао да су лоцирана још два објекта за децу на територији општине Трстеник у којима ће бити уложено. Он је приликом обиласка вртића “Бисери” изразио задовољство и тиме да ће један одређени број жена добити посао.

“Уз јасно дефинисану потребу, имајући у виду и број деце, чињеница је да ће велики број припадница нежнијег пола почети да ради и добити запослење након стављања у функцију инвестиција овде у Трстенику и то свакако рађа потребу да деца и малишани буду на адекватан начин практично сагледани у предшколској установи”, истакао је Ружић.

Министар Ружић је навео да је министарство за државну управу и локалну самоуправу обезбедило 4,7 милиона динара за поправку крова вртића “Бисери” како би 286 деце и 24 васпитача добило боље услове за боравак и рад, подсетивши да је ресорно министарство ове године средствима из Фонда за локал подржало 59 општина и градова.

Он је подсетио и да је Фонд за локал, у односу на претходну годину, увећан 30 пута и најавио увећање од чак 52 одсто за наредну годину из разлога што су општине и градови ове године исказали потребе седам пута веће у односу на расположива средства.

Председник општине Трстеник Александар Ћирић рекао је да га радује то што је Министарство за државну управу и локалну самоуправу подржало пројекат обнове кровне конструкције на згради вртића “Бисери” и што кров на овом објекту више неће прокишњавати. Он је казао да је посета министра Ружића општини Трстеник искоришћена и за разговор о пројектима за наредну годину, а том приликом су и издвојени одређени приоритети, баш овакве врсте.

“С обзиром да знамо да имамо проблем са наталитетом и да желимо да улажемо у предшколске установе, ми смо као приоритете навели даље улагање у одређене вртиће како би створили боље услове за наше најмлађе суграђане”, поручио је Ћирић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x