Настава на даљину у Средњој школи Варварин задовољавајућа, ускоро упис нових средњошколаца

Средња школа Варварин у условима ванредног стања, а по препорукама Владе Републике Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, одржава наставу на даљину. Директорка ове средњошколске образовне установе Весна Чабрић подсећа да, по увођењу ванредног стања 15. марта због пандемије корона вируса, школе само један дан нису радиле, док су професори већ 17. марта кренули у реализацију онлине наставе.

“Професори, путем разних друштвених мрежа, вибер група, гугл учионице, микрософт тајмс учионице, спроводе наставу, путем ових апликација ученицима шаљу разне наставне материјале који су предвиђени наставним планом и програмом, шаљу им презентације, ученици то прате преко друштвених мрежа и раде домаће задатке које враћају наставницима и професорима”, објашњава директорка Чабрић и додаје да ученици Средње школе Варварин имају и могућност да прате наставу преко РТС Планете тако да се та настава обједињује у недељним оперативним плановима које наставници шаљу школи, а затим школа прослеђује Школској управи и Министарству просвете, науке и технолошког развоја.

“Наставници могу да бележе активности ученика у својој педагошкој евиденцији или електронском дневнику, а од прошле недеље наставницима је омогућено и да дају оцене ученицима које се уписују у електронски дневник, док родитељи могу, као и од почетка школске године, да путем мејлова прате активности и оцене своје деце”, додаје директорка Весна Чабрић оценивши да је овакав вид наставе, у овим условима пандемије, сасвим задовољавајући.

Школска година за средњошколце највероватније биће завршена крајем маја месеца, а завршни и матурски испити за завршне разреде средње школе физички ће бити обављени у школи, како је предвиђено и Законом.

Оно што следи након завршних испита је и упис нове генерације средњошколаца за школску 2020/21 годину, а по речима директорке Весне Чабрић Средња школа Варварин ове године уписаће 150 ученика у 5 одељења, четири четворогодишња и једно, комбиновано, трогодишње.

“План уписа рађен је још пре ванредног стања, остало је још неке завршне радње да се дораде и да изађе званичан конкурс, али, незванично, Средња школа Варварин имаће 150 места за нове прваке. За наредну 2020/21 школску годину у понуди су Гимназија – природно-математички смер (30 ученика), затим економски техничар (30 ученика), техничар за индустријску и фармацеутску технологију (30 ученика), у области машинства уписаћемо машинске техничаре моторних возила (30 ученика) и из ове области имамо и трогодишње смерове, а ради се о једном комбинованом одељењу аутомеханичара и механичара грејне и расхладне технике (по 15 ученика)”, наглашава директорка варваринске Средње школе.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x