Трстенички калемари надалеко чувени и познати широм Србије

У Већници Народног универзитета у Трстенику одржано је стручно предавање за пољопривреднике у оквиру манифестације “Дани винара и виноградара свети Трифун”. На почетку се присутнима обратио председник СО Трстеник Герасим Атанасковић.

Председник Скупштине општине трстеник Герасим Атанасковић је истакао да у општини Трстеник живе и раде вредни и узорни пољопривредници. “Имамо три пута више засада винограда или бар 10 пута богатији сортимент у калемарској производњи. Међутим, подбацили смо у много важнијој ствари а то је маркетинг, кога у наредном периоду морамо више подржавати да би смо се у ширем обими представили својим производима у јавности и на тржишту”, истакао је Атанасковић.

Он је додао да ова манифестација све више добија на популарности и значају и истакао задовољство због присуства већег броја медија на овој манифестацији. Атанасковић је поручио да ће локално руководство учинити све да се успе у настојањима да се унапреди ова област од које ће сви имати сви користи.

Присутнима на овом предавању обратила се и народна посланица Милена Турк рекавши да су трстенички калемари надалеко чувени и познати широм наше земље, они производе 6.800.000 лозних калемова и око 6 милиона воћних садница.

У наредном периоду много више ће се радити на унапређењу пољопривреде, а прошле године у посети Трстенику био је и саветник Министра пољопривреде Драган Гламочић. Он је упознат са ситуацијом на овом подручју, са могућностима и проблемима, па се очекује са њихове стране већа подршка и помоћ.

На предавању је говорио и Александар Шароњић о регионалном развоју Расинског округа, о програму за вођење мањих фирми и пољопривредних газдинстава говорио је Александар Вукомировић, док је централна тема предавања била подстицајне мере пољопривредне производње у овој години. Говорио је и Зоран Старинац из Пољопривредно стручне службе Крушевац.

Може се слободно рећи да је ово предавање било веома корисно, а биће их још до краја ове године у организацији општине Трстеник.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x