Предавање за трстеничке пољопривреднике

Општина Трстеник помогла је одржавање стручног предавања о новинама у пољопривредној производњи. На почетку предавања присутне је поздравио и укратко говорио о значају оваквих скупова за пољопривреднике трстеничког краја председник општине Трстеник Александар Ћирић.

Ово едукативно стручно предавање организовало је Удружење говеда сименталске расе, а према речима председника овог удружења Владе Матића прво предавање било је на тему селекције и побољшања пољопривредне производње, са циљем да фармери обрате шажњу на три сегмента, а првенствено на генетику, односно селекцију, затим на исхрану и на крају на менаџмент који представља однос фармера према имању и шталама.

“Селекција говедарства подразумева читав низ поступака који почиње од категорије телади, стеоних јуница, а завршава се са кравама које су већ у производњи. О том делу треба обратити посебну пажњу”, рекао нам је у разговору Влада Матић.

“Искуство је један значајан део и врло важан сегмент у производњи чији тренд треба пратити у Европи и свету. Савремену проузводњу не можемо базирати само на искуство, већ је потребно прихватити и иновације које се дешавају код нас и у свету. Ми подржавамо напоре овог трстеничког удружења као и општину Трстеник који ће и убудуће организовати овакве врсте предавања која имају велики значај за пољопривреднике трстеничког поднебља”, каже др Влада Пановић са Института за сточарство.

Поред предавача Института за сточарство, предавачи су били и стручњаци Пољопривредне стручне службе из Крушевца.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x