Напредак поражен од Партизана; Ривали равноправни, победио искуснији тим

Напредак и Партизан показали су у недељу готово изједначену игру, али је победа припала искуснијем и срећнијем тиму из Београда (0:1).

Леден терен и врло тежак за игру, Партизан је тражио одлагање утакмице, услови су стварно били нехумани, али судија Митић је, уочи почетка меча, прегледао терен са капитенима и одлучио да се игра. Напредак је успоставио чврсту одбрану од почетка утакмице, истицао се и у офанзивним акцијама, извео чак девет корнера, што потврђује ову констатацију. Имао је и благи посед лопте, али није био ефикасан.

Прва добра прилика за домаћина виђена је већ у седмом минуту: Стефан Јовановић је упутио добар центаршут, Бастајић главом пребацио лопту Шарићу, којег је у последњем тренутку изблокирао Светозар Марковић. Пет минута касније одлучио се Станковић на ударац са дистанце, али лопта је пролетела изнад пречке. На супротној страни, сем лепог дуплог паса Дијабатеа и Натха, који је спречио голман Петрић, црно – бели се нису много истицали у офанзивним акцијама.

У финишу првог дела утакмице креирали су Чарапани добру и обећавајућу акцију, Вукајловић је упослио Шарића, који је неколико минута раније, после грубог фаула Андрадеа, завршио са тампонима у носу, уследила је асистенција за Љубомирца и волеј из прве, али Поповић је био сигуран.

Партизан је кренуо агилније у другом полувремену, решен да добије ову утакмицу. Извео је први корнер у 47. минуту, а у следећем Филиповић је упутио оштар ударац, за мало поред гола.

Одмах су узвратили Чарапани, оклизнуо се Вујачић, лопте се докопао Шарић, али на правом месту се нашао стамени Филиповић, спречио чист гол избацивши лопту у корнер. У 53. минуту Стефан Јовановић је после продора по десној страни проиграо Љубомирца, била је то одлична прилика, али ударац није био довољно прецизан и лопта је отишла изнад пречке.

Само два минута касније одличну шансу су имали Београђани, Рикардо је упослио Андрадеа, уследио је шут, за мало поред гола. Ипак, црно – бели су успели да савладају Петрића у 61. минуту. Дијабате је лепо прихватио лопту упућену по дијагонали на ивици шеснаестерца, снажно шутирао, лопта је закачила лопта капитена Керкеза и одсела, уз стативу – у мрежи.

Прилику да изједначи Напредак је имао у 76. минуту. Љубомирац је упутио ударац у шеснаестерац црно – белих, а испред Кнежевића у пресудном тренутку, Филиповић је скренуо у корнер. Могао је Партизан до новог гола у 88. минуту, Натхо је лобовао Петрића, али на гол – линији се нашао агилни дефанзивац Керкез и спречио чист гол и тако “опрао” своју “грешку” код вођства Партизана.

У додатних пет минута Чарапани су кренули на све или ништа, у тоталну офанзиву, али црно – бели су сачували минимално вођство, победили, однели сва три бода и смањили заостатак за Црвеном Звездом на осам бодова.

У следећем колу Напредак ће гостовати екипи ТСЦ у Бачкој Тополи.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x