Акција добровољног давања крви 12. јула у СЦ “Темнић”, за даваоце обезбеђене и пропуснице за базене

Завод за трансфузију крви Ниш и Црвени крст Варварин у понедељак 12. јула, на велики православни празник Петровдан, када је и вашар у Варварину, организују ванредну акцију добровољног давања крви у холу Спортског центра “Темнић” у Варварину. Акција ће се реализовати у периоду од 09 до 14 часова, а за све даваоце биће обезбеђене и сезонске пропуснице за купање на варваринским базенима.

Завод за трансфузију крви Ниш, у сарадњи са Црвеним крстом, мотивише младе људе на добровољно давање крви. Критеријуми за давање крви нису високи, потребно је да особа има од 18 до 65 година, да се добро осећа, да задовољава граничне вредности хемоглобина и има више од 50 килограма. Пре давања крви препоручује се лагани доручак.

Како су нам рекли у варваринском Црвеном крсту, циљ ове ванредне акције је, пре свега, да се повећа број добровољних давалаца крви код млађе популације и да се подигне свест код младих људи о значају добровољног давалаштва зато што пет минута њиховог времена некоме може значити живот.

Добровољно давање крви са циљем спашавања људских живота је хуман чин и заснива се на принципима добровољности, анонимности, неплаћености и солидарности. Обезбеђен поклон, од стране Спортског центра “Темнић”, само је једна мала награда за добровољне даваоце крви.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x