Бронзана медаља трстеничким ватрогасцима на 16. Међународној ватрогасној олимпијади

Припадници Сектора за ванредне ситуације, Министарства унутрашњих послова, освојили су сребрну и бронзану медаљу у генералном пласману на 16. Међународној ватрогасној олимпијади, која је ове године одржана у Вилаху у Аустрији.

Припадници Ватрогасно спасилачког одељења из Трстеника у Б категорији, у којој се такмиче професионални ватрогасци старији од 30 година освојили су златну медаљу, док су у укупном пласману такмичења заузели треће место. Њихове колеге из Ниша, које су се такмичиле у А категорији, у којој се за медаљу боре професионални ватрогасци млађи од 30 година, у укупном пласману освojили су сребрну медаљу.

Заменик команданта Ватрогасно спасилачке бригаде Крушевац Дејан Васиљковић и командант такмичарске екипе Ватрогасно спасилачке бригаде Ниш Миодраг Поповић истичу да су наши сребрни и бронзани момци показали изузетне вештине  и способности у вежбама са моторном ватрогасном пумпом, као и у савладавању препрека на штафетној трци од 50 метара.

Такмичарску екипу чини девет чланова и тренер, а Васиљковић и Поповић наглашавају да су репрезентативци Сектора за ванредне ситуације поносни што су имали част да на међународном такмичењу у коме, у различитима категоријама, учествујe око 3.000 екипа из готово свих европских земаља представе своју земљу и Министарствo и донесу златно и бронзaно обележје.

Међународна организација ватрогасних и спасилачких служби од 1961. године организује међународна ватрогасна такмичења, популарне ватрогасне олимпијаде.

Ватрогасне олимпијаде су такмичења у којима ватрогасци, реперзентативци показују знање и искуство и преносе хуману поруку овог ризичног и опасног, али надасве храброг и несебичног позива.

Извор: Полиција данас

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x