Добра организованост Службе хитне медицинске помоћи у Трстенику

Запослени у Служби хитне медицинске помоћи, лекари, медицинске сестре и возачи, имали су ових дана, а нарочито за време новогодишњих и божићних празника, обиман и сложен посао. Ипак су се сналазили и добро се организовали за интервенције у Служби и на терену.

“Имали смо велике гужве и захваљујући доброј опремљености успели смо да решимо све медицинске проблеме. На терену смо користили Ладу ниву па смо стизали и до најугроженијих и најудаљенијих села трстеничке општине, до Риђевштице, Рујишника, Лободера и Дубича. Што се тиче неприступачних терена, углавном дајемо савете да би пацијенти требали на време да обезбеде лекове у зависности од дијагноза, а ради се о хроничним болесницима, асматичарима, особама са респираторним инфекцијама, срчаним болесници и другима и зато смо им саветовали да узимају редовну терапију и лекове као што су лекови против болова и високе температуре, сирупи за кашаљ и да, наравно, морају имати и нитроглицерин који врло често спашава живот док те особе не стигну код лекара” каже др Марина Јевтић из Службе хитне медицинске помоћи у Трстенику.

“Ми дежурамо 24 сата, а током празника радили смо у појачаном саставу. На крају бих апеловала на грађане којима је потребна медицинска помоћ, интервенција или савет лекара, нека нам се јаве на број телефона 194 и да нам прецизно саопште о чему се ради, да би смо знали и по доласку код њих интервенисали” поручује др Марина Јевтић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x