Додељене награде најбољим ученицима на конкурсу “Мали Пјер 2017” у Варварину

У Малој сали Општинске библиотеке Варварин одржана је изложба дечјих карикатура “Мали Пјер 2017”. На овом конкурсу учетвовало је 111 детета из 3 основне школе са територије општине Варварин и то у првој категорији (од 1. до 4. разреда) 3 школа и 30 ученика и другој (од 5. до 8. разреда) 3 школа и 81. ученик, док је жири у саставу Горан Ћеличанин, Весна Томић и Славољуб Милошевић одабрао карикатуре које су изложене у Малој сали Општинске библиотеке и наградио 15 дечјих остварења.

Прво место у првој категорији поделили су Невена Ћосић, ученица III/2 ОШ “Јован Курсула” из Варварина и Сара Богдановић, такође ученица III/2 исте школе. Друго место припало је ученици IV разреда ОШ “Драги Макић” из Бошњана Александри Макић, док су треће место поделиле Ивона Стефановић, III/2 ОШ “Јован Курсула” и Нађа Петронијевић, IV разред ОШ “Драги Макић”. Похвале су добиле Ева Срећковић из Бошњана и Јелена Стевановић из Варварина.

Што се тиче награда у другој категорији, прво место деле Тијана Крстић, VIII разред ОШ “Јован Курсула” Варварин и Јефимија Радоњић, VII разред ОШ “Херој Мирко Томић” из Доњег Крчина. Друго место освојили су Дино Реџовић, VIII разред ОШ “Јован Курсула” и Јована Димитријевић, V разред исте школе, док награду за треће место деле ученици ОШ “Херој Мирко Томић” из Д.Крчина Теодора Антић и Стефан Гајић.

Иначе, конкурс за дечју карикатуру настао је као право и шанса деце да свету одраслих упуте своје поруке за детињство по мери детета и да изразе свој став и мишљење о свету и појавама у свом окружењу. Најчешће теме дечјих радова су породица, школа, заштита животне средине, приказ јавних личности и појаве у друштвеном окружењу.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1350

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 19. мај Доњи Катун; 20. мај Бачина; 21. мај Бошњане; 24. мај Доњи Крчин; 25. мај Обреж; 26. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x