Европски дан борбе против трговине људима, одржана трибина за средњошколце

Поводом Европског дана борбе против трговине људима, чији је слоган ове године “Ближе је него што мислиш”, Црвени крст Варварин, Полицијска управа Крушевац и Полицијска станица Варварин, ОШ “Јован Курсула” и Средња школа Варварин и Дом здравља “Др Властимир Годић”, одржали су у Великој сали Општинске библиотеке Варварин јавну трибину којој су присуствовали ученици сва четри разреда Средње школе Варварин.

На трибини су говорили и приказали филм на ову тему представници Полицијске управе Крушевац Предраг Димитријевић и Марија Ивановић који су, укључивањем ученика у разговор, указали на превентивни значај подизањем свести јавности о овом проблему и последицама трговине људима. Истовремено је средњошколцима подељен велики број лифлета и пропагандног материјала како би им указали на ову појаву, на потенцијалне жртве и ризике.

Европска комисија је 2007. године прогласила 18. октобар за Европски дан борбе против трговине људима и од тада се широм Европе организују активности које имају за циљ подизање свести јавности о проблему и последицама трговине људима.

Црвени крст Србије спроводи активности које имају велики превентивни значај јер су усмерене на децу и младе, као посебно угрожене циљне групе, али и на професионалце који, у свом раду, могу доћи у контакт са жртвама трговине људима која је, као облик модерног ропства, злоупотреба људских бића и повреда њихових основних људских права, ради стицања материјалне користи.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x