Група ђака ОШ “Јован Курсула” на једнодневном курсу скијања на Копаонику

Ученици Основне школе “Јован Курсула” из Варварина, одељења 5/1, били су у суботу на једнодневној обуци скијања на Копаонику. У оквиру активности које је њихова наставница физичког васпитања, а уједно и разредни срешина, Сања Бошковић планирала је и курс скијања који је био планиран за јануар.

За реализацију програма у сусрет ученицима ОШ “Јован Курсула” су изашли Град Крушевац, који је поклонио коришћење једнодневног ски паса, као и инструкторе, за превоз се побринула Канцеларија за младе општине Варварин, док је ручак у ресторану  спонзорисала УР “Фригос” из Варварина, наглашава Сања Бошковић.

Ученици су на овој једнодневној обуци научили основе скијања, овладали техником и после обуке напреднији ученици покушали су самостално да се спусте мало захтевнијим стазама.

“Ово је једини начин да се ученици упознају са овим спортом који је, на жалост, за већину ученика недоступан, због скупе опреме и свега што га прати. Ја сам се потрудила да нађем начин да овој деци пружим могућност да се и они опробају на скијама и колико-толико осете чари овог лепог спорта. Хвала граду Крушевац као и општини Варварин који су ми изашли у сусрет и помогли да ова деца буду део зимске чаролије коју нуди планина Копаоник”, истиче за наш портал Сања Бошковић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x