Хуманитарно удружење “Amity – Снага пријатељства” обезбедило пакете помоћи за 20 корисника у Трстенику

Удружење “Женска иницијатива” из Трстеника наставља своје хуманитарне активности у виду помоћи старим, болесним и инвалидним лицима на подручју трстеничке општине, овога пута у сарадњи са београдском Хуманитарном организацијом “Amity – Снага пријатељства” и уз помоћ Међународног клуба
жена, а уз подршку Центра за социјални рад у Трстенику

У оквиру ове акције, социјално најугроженијим лицима у трстеничкој општини подељено је укупно 20 пакета са основним животним намирницама и хигијенским средствима.

“Међу осам општина у Србији, Трстеник је добио поменуте пакете помоћи, обишли смо Миленка Шљивовца (76) који живи сам у селу Горња Црнишава, а који прима пензију од 10.000 динара, као и брачни пар Младеновић из Почековине, који исто тако живе сами и примају социјалну помоћ. Представници наше хуманитарне организације “Amity – Снага пријатељства” обишли су и друге социјално угрожене особе у шест сеоских Месних заједница и уверили се да су ти људи заиста угрожени”, истакла је Надежда Сатарић, председница Управног одбора београдске Хуманитарне организације “Amity – Снага пријатељства”.

Она додаје да је вредност пакета 5.000 динара, а ова организација се посебно бави помагањем старим особама па је тако, у сарадњи са удружењем “Женска иницијатива” из Трстеника, реализован важан хумани
посао.

Весна Вељовић Милосављевић из удружења “Женска иницијатива” каже да су хуманитарни пакети подељени захваљујући организацији “Amity – Снага пријатељства” и Надежди Сатарић.

“Ми смо изабрани као једна од осам општина која има трећу категорију, изабрали смо са списка 20 корисника којима је ова помоћ најпотребнија из Горње Црнишаве, Медвеђе, Оџака, Почековине, Пољне и Горњег Дубича. Сарађиваћемо и даље са свим хуманитарним организацијама у циљу помоћи социјално угроженим, првенствено старим, болесним и инвалидним лицима на подручју трстеничке општине којима је помоћ најпотребнија. Наравно, наше Удружење наставља и друге активности у оквиру пројеката који су дали добре резултате на задовољство бројних корисника, којима смо пружали временом услуге помоћи”, наглашава Весна Вељовић Милосављевић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x