III Редовна акција добровољног давања крви у Варварину

У просторијама Црвеног крста у Варварину, у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Опште болнице у Крушевцу, спроведена је трећа редовна акција добровољног давања крви. Секретар Црвеног крста у Варварину Ружица Живановић напомиње да се позиву одазвало 53 давалаца, од којих је значајан број младих људи који су по први пут дали ову драгоцену течност.

“Имали смо пар ситуација у току лета када је била несташица ретких крвних група, али смо то заједнички решили тако да су сви суграђани били збринути” каже секретар Ружица Живановић истакавши одличну сарадњу локалног Црвеног крста и Завода за трансфузију у Крушевцу.

“Годишње у ванредним и редовним акцијама прикупи се око 250 јединица крви, тако да смо поносни на своје суграђане који дајући део себе помажу другим људима” напомиње Живановић.

Преко целе године, а нарочито у летњем периоду и с почетка јесени фале ретке крвне групе, 0- и А-, па се апелује на грађане који имају те крвне групе да се јаве најближој трансфузији и да на тај начин помогну онима којима је ова драгоцена течност најпотребнија.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x