ИН МЕМОРИАМ: Милија Вуковић

Након дуге и тешке болести, 16. априла у 73. години преминуо је чувени глумац Милија Вуковић. Био је доајен српског глумишта и дугогодишњи првак драме Крушевачког позоришта. У својој плодоносној каријери остварио је преко 150 улога, како на матичној сцени тако и широм региона, за које је освојио велики број најзначајнијих награда.

Поред позоришних, остварио је и значајан број филмских и телевизијских улога. Изнео је широк дијапазон глумачких остварења, био инспирација свим млађим глумачким генерацијама и један од утемељивача српског модерног позоришта. Својом одлуком да остане у Крушевцу допринео је да се овај град позиционира као један од позоришних центара у Србији и тиме завредио поштовање свих будућих поколења, како стваралаца, тако и обожавалаца позоришне уметности.

Током своје глумачке каријере одиграо је све најзначајније улоге из дела српске и светске књижевности. Његово глумачко стваралаштво остаће упамћено и цењено кроз све наредне генерације уметника и публике.

Комеморација ће се обавити најесен у Крушевачком позоришту, а сахрана ће бити у петак, 17. априла у 14:00 часова на Новом гробљу у Крушевцу, у кругу породице.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1350

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 19. мај Доњи Катун; 20. мај Бачина; 21. мај Бошњане; 24. мај Доњи Крчин; 25. мај Обреж; 26. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x