Интезивне активности Општинске управе у Варварину

У Општинској управи у Ваварину врши се интезивни унос података другог примерка матичних књига у централни систем за електронску обраду и складиштење података, а ради се и на припремању новог правилника о систематизацији послова Општинске управе, који би требао да ступи на снагу 01. децембра ове године, каже начелник Општинске управе Гордана Петровић.

Она објашњава и да је скоро ступио на снагу нови Закон о општем управном поступку, где је у члану 9. овог Закона прописано начело делотворности и економичности поступка, којим је орган дужан да странкама омогући да успешно и целовито остваре и заштите права и правне интересе, али тако да се изведу сви докази потребни за правилно и потпуно утврђивање чињеничног стања.

“Ставом 3. истог члана предвиђено је да је орган дужан да по службеној дужности, у складу са законом, врши увид у податке о чињеницама неопходним за одлучивање о којима се води службена евиденција, да их прибавља и обрађује, док сагласно ставу 4. истог члана орган може од странке да захтева само оне податке који су неопходни за целу идентификацију и документе који потврђују чињенице о којима се не води службена евиденција, тако да ће убудуће Општинска управа моћи, после потписане изјаве грађана у општинском Услужном центру, уместо њих прибавити сва потребна документа” објашњава Гордана Петровић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1335 + 2 = 1337

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 07. мај Обреж и Залоговац; 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x