Кинеска компанија “SEPCO 3” у Крушевцу

У Крушевцу су данас боравили представници кинеске компаније “SEPCO 3”  који су са градоначелником Драгим Несторовићем и директором ЈП “Градска топлана” Драганом Аздејковићем разговарали о могућностима сарадње у области топлификације.

Кинеска компанија “SEPCO 3” до сада је у свету изградила 11 енергетских објеката за више намена, укупне снаге 294.000 MW, а тренутно реализује 19 пројеката на различитим међународним дестинацијама. Годишњи обрт ове компаније износи 30 милијарди евра. Бави се инвестиционим улагањем, финансирањем и изградњом постројења и система.

На данашњем састанку у Кабинету градоначелника, кинески привредници представили су компанију и модалитете могуће сарадње са градом. Крушевац је иначе први град у Србији који су посетили после Београда и показали пословно интересовање.

Према речима директора ЈП „Градска топлана“ Драгана Аздејковића, крушевачка топлана једна је од најстаријих у Србији, укључујући делове  топлотног система који датирају и преко 35 година.

Данашњи састанак био је иницијални, а у наредном периоду очекује се Писмо о намерама компаније  „SEPCO 3“, након чега ће се изјаснити  и град. Уколико се ставови усагласе и дође до адекватног модела који би задовољио обе стране, град Крушевац би побољшао  снабдевање корисника топлотном енергијом, а ЈП „Градска топлана“ обезбедило већу сигурност и поузданост дистрибуције и решило приоритетне проблеме застарелости постројења и опреме.

крушевац.рс

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x