Концертом ученика Средње музичке школе “Стеван Христић” и Едите Арадиновић обележен Међународни дан младих у Крушевцу

У сусрет Међународном дану младих, на Тргу младих у Крушевцу одржан је концерт ученика Средње музичке школе “Стеван Христић”, а затим је наступила Едита Арадиновић, популарна извођачица поп – фолк музике. Овај програм Град Крушевац, Савет за младе и градска Канцеларија за младе организовали су младима на поклон, чиме се придружују глобалној кампањи којом се обележава Дан младих, кога су установиле Уједињене нације као прилику да скрену пажњу међународне заједнице на питања младих.

Заменик градоначелнице Александар Јовановић наглашава да се град Крушевац труди да сваког дана води рачуна о младима, зато што су они и садашњост и будућност Крушевца и поручује да ће градско руководство радити што више на обезбеђивању услова да би млади остајали да живе, раде и стварају породице у свом граду, да сутрадан они брину о својим младима и да их уче шта то значи бити рођен и живети у царском граду Крушевцу.

“Ове године смо се потрудили, а то је све на основу анкете и резултата анкете коју су млади људи одрадили, наши млади суграђани су највеће интересовање исказали за Едиту, тако да сам сигуран да ће уживати у концерту. Наравно, имали смо прилику да чујемо и наше младе таленте, музичаре из наше музичке школе и овом приликом желим да им пружим пуну подршку, Град Крушевац се сваког дана, на свим манифестацијама, труди да их подржи и да их што више укључи у своје манифестације како би они стекли што више искуства и како би сутрадан и сами наступали на великим догађајима”, поручио је Јовановић.

Звезда вечери Едита истиче да јој је ово први наступ у Крушевцу, не кријући задовољство што ће се овим лепим поводом дружити са младим Крушевљанима.

“Када сам дошла чула сам управо ваше младе наде, сјајни су и стварно ми је велика част да сам део овако велике манифестације, јер оно што ја знам, знам само да певам и да преносим емоцију и то што сам баш ја изабрана за овако леп догађај захвална сам и младима и Канцеларији за младе и целој организацији”, поручила је Едита.

Међународни дан младих, са циљем скретања пажње на проблеме, културна и правна питања омладине, ученика, студената слави се 12. августа. Први пут је обележен 2000. године, а у Републици Србији се одржава од 2007. године.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x