Конституисана Скупштина општине Варварин, Војкан Павић председник локалног парламента, Јелена Весић заменик председника

На конститутивној седници Скупштине општине Варварин вечерас су верификовани мандати одборника који су изабрани на локалним изборима 21. јуна, а затим је изабрано и руководство локалног парламента. Нови председник општине, заменик председника и Општинско веће биће изабрани на наредној седници Скупштине општине.

Након разматрања Извештаја Општинске изборне комисије, верификовања мандата и полагања заклетве нових одборника Скупштине општине Варварин, за председника Скупштине општине, са 19 гласова за од присутних 33 одборника, изабран је досадашњи председник општине Војкан Павић из Варварина, за његовог заменика изабрана је Јелена Весић из Села Варварин, док је дипл. правник Драгана Збиљић из Варварина реизабрана за секретара Скупштине општине.

Захваливши се одборницима на указаном поверењу, али и онима који нису гласали за избор новог руководства локалног парламента, председник Скуштине општине Војкан Павић изразио је наду да ће сарадња са одборницима у наредном периоду бити добра, а да ће одлуке бити доношене са већим бројем гласова.

Новоизабрани председник Скупштине општине Варварин и његова заменица представници су изборне листе “Александар Вучић – За нашу децу”, која је на изборима 21. јуна однела убедљиву победу у општини Варварин освојивши 19 мандата, с тим што је у међувремену један одборник из редова социјалиста прешао у редове напредњака, тако да одборничка група Српске напредне странке (СНС) у овом тренутку има 20 одборника.

Варварински парламент од овог мандата броји 35 одборника. Коалицију “Александар Вучић – За нашу децу” у наредном периоду представљаће 20 одборника, коалицију Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије 7, Групу грађана “Наши људи” 5 и “Темнићку алтернативу” 3.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x