Лиге Расинског округа стартују 03. марта, одржане конференције и семинар службених лица

Прва и Друга лига Расинског округа стартоваће 03. марта ове године, а првенство ће, по свему судећи, бити врло интересантно с обзиром да ће сем првака и другопласирани тим Прве лиге Расинског округа 13. јуна играти бараж са другим из Поморавског округа за пласман у зону Запад.

Што се тиче Друге лиге, она ће ове године бити смањена са 18 на 16 клубова, па ће борба за опстанак бити интересантна, али и за титулу где првак иде директно у Прву лигу, а други такође 13. јуна игра са другопласираним градске лиге Крушевац за пласман у Прву лигу.

И за једну и другу конференцију интересантан је слаб одзив (на конференцији Прве лиге није било чак 7 клубова). Као највећи проблем Прве лиге истакнуте су слабе субвенције за спорт од стране локалних самоуправа, а драстичан пример је бруски ФУД који није ни ушао у градски буџет, те је с тога председник ФСРО Драгиша Бинић обећао челнику ФУД-а Горану Гашићу да ће лично разговарати са председником општине Брус.

Иначе, пре почетка првенства одиграће се и две заостале утакмице с јесени и то: Кнез Лазар – Шанац (Прва лига) и Југовићи – Млади Горани (Друга лига).

Ове недеље је успешно завршен и семинар за службена лица за шта посебно треба похвалити људе у ФСРО који су модерном видео технологијом обезбедили тестирање делегата и судија. Треба такође истаћи да је ФСРО добио новог члана ИО ФС РИС-а у Нишу у лику Жарка Анђелковића, досадашњег потпредседника ФСРО и председника ССОС Расинског округа.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x