“Мајстори” из Горњег Катуна скували најукуснији гулаш у Врденовцу, “Избенички мунгоси” најбољи у надвлачењу конопца

Ни лоши временски услови протеклог викенда, као ни киша која је падала у недељу, нису успели да натерају “Врденовачке орлове” да одустану од манифестације која изазива велико интересовање становника темнићког краја, “Врденовачких дана” који полако постају манифестација која прети да траје дуги низ година.

У Врденовцу изнад Обрежа, код цркве Светог Лазара, одржани су други по реду “Врденовачки дани”, манифестација шареноликог карактера коју, поред културно – уметничког програма, сајамских изложби и изложби слика, прати и “Врденовачка гулашијада”, такмичење у припремању посластице од меса домаћих и дивљих животиња. Овогодишњи победник у кувању гулаша је екипа “Мајстори” из Горњег Катуна, друго место освојила је екипа “Drenovac Sity” из Дреновца, а треће “Јелоње” из Обрежа.

Стручни жири оцењивао је такмичарске екипе, којих је у Врденовцу било 16, што је одличан одзив за старт манифестације, имајући у виду кишу која је падала тог дана. Председник Удружења грађана “Врденовачки орлови”, Небојша Николић подсећа да је било пријављено око 30 екипа, али су, због лоших временских услова, многи одустали од учешћа. Ипак, одзив је био и више него одличан, тако да су и други по реду “Врденовачки дани” успешно одржани.

Наступ фолклорних ансамбала није био одржан, али су одржане спортске игре. У надвлачењу конопца, у конкуренцији седам екипа, прво место су освојили добро познати “Избенички мунгоси” из Избенице, други су били “Арсенови пулени” из Обрежа, док је треће место освојила екипа “Радован Стил” из Обрежа. Организовано је и такмичење у дисциплини скакање у џаку, под судијском палицом Саше Јеремића, прво место освојила је Анђела Милосављевић, друго Павле Пантић и треће Јован Јевдосић, сво троје из Обрежа.

“Врденовачки орлови” већ најављују нове “Врденовачке дане” који ће, на старој локацији, бити одржани прве недеље августа месеца 2024. године. На крају да поменемо да су вредне награде за најбоље екипе обезбедили Браварија “Сибин” из Обрежа – за такмичаре у кувању гулаша, “Бели Бор” из Обрежа – за снагаторе у надвлачењу конопца и “U-Force” из Варварина – за најбрже тркаче у џаковима.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x