Међународни конгрес “Карнеф 2019” у Рибарској Бањи

У Рибарској Бањи у петак је отворен 4. Међународни Конгрес кардио – нефрологије и хипертензије “КАРНЕФ 2019” који ће трајати до 19.маја. Организатор је Удружење за кардио – нефрологију Србије, а основна тема овогодишњег научног скупа је “Удружене болести срца и бубрега, са аспекта њиховог узрока, дијагностике, лечења и превенције”.

Удружење за кардио – нефрологију Србије и скупови које организује имају високу репутацију у научном свету, што је потврђено и присуством бројних иностраних лекара са међународним угледом и признатом стручношћу у научним круговима. Тим предавача је мултидисциплинаран и састављен од кардиолога, нефролога, ендикринолога, пулмолога, васкуларних и кардио хирурга, клиничких фармаколога, патофизиолога, биохемичара, хемичара и биолога.

Учеснике је поздравила градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић истакавши да је одржавање оваквог скупа у овом крају знак да је Крушевац препознат као град са потенцијалима у овој области, али и као добар домаћин и партнер у свим питањима од значаја за здравље грађана.

“Захваљујући овом међународном Конгресу, нашим здравственим радницима је пружена прилика да добију врхунска знања и едукацију у овој области. То ће свакако утицати на унапређење њиховог свакодневног рада и помоћи бољем лечењу пацијената, што је и примарни циљ здравствене заштите”, оценила је градоначелница Палуровић.

На Конгресу ће учествовати 50 предавача, а о његовом међународном значају, у име Европске асоцијације за нефрологију, говорио је др Лука ди Луло.

По традицији, Удружење за кардио – нефрологију Србије, стално прати научну ангажованост својих чланова, што се огледа у радовима из ове области који се публикују у страним часописима. Такође, Удружење прати и ангажованост појединца на овом пољу.

Председница Удружења за кардио – нефрологију Србије проф. др Соња Раденковић уручила је плакету, повеље и захвалнице. Захвалнице су добиле установе: Туристичка организација, Културни центар и Српско – лекарско друштво, Повеља је припала Специјалној болници Рибарска Бања, Специјална повеља – Општој болници Крушевац, а Плакету је заслужио Град Крушевац.

У културно уметничком програму учествовало је КУД “14.октобар” и оперски уметник Павле Панин.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x