Министарка Марија Обрадовић у посети Трстенику

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић, државни секретар Маја Мачужић Пузић и сарадник из јединице за имплементацију Душан Поповић били су у посети Трстенику где их је примила председница општине Трстеник Милена Турк, а затим је одржан састанак на коме су присуствовали председник Скупштине општине Трстеник Герасим Атанасковић и помоћница председнице општине Марина Раденковић.

“Желели смо да посетимо завршетак радова у вртићу које Министарство државне управе и локалне самоуправе финансира средствима у износу од 21 милион динара. Задовољни смо оним што смо видели, замењена је комплетна столарија на згради као и њен кровни покривач. Општина Трстеник је суфинансирала овај пројекат износом од 4,5 милиона динара, а наставићемо и даље финансирање пројеката у локалним самоуправама како бисмо омогућили запосленима и деци што боље услове за рад и боравак у овој установи”, рекла је министарка државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Марија Обрадовић.

Председница општине Трстеник Милена Турк захвалила је Министарству на разумевању и помоћи за реализацију пројеката у трстеничкој општини. Она је истакла да је пројекат у предшколској установи “Бисери 2” успешно реализован за кратко време, а приликом посете Народном универзитету министарка је, у пратњи домаћина, посетила и скупштинску салу где Министарство финансира и увођење система за електронско гласање.

Министарка Обрадовић је том приликом истакла да ће модернизација скупштинске сале олакшати рад локалног парламента, већу транспарентност рада локалне самоуправе, као и уштеду у припремању штампаног материјала за седнице Скупштине општине Трстеник.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x