На 30. седници Скупштине општине Варварин 45 тачака, усвојен завршни рачун буџета општине Варварин

На дневном реду 30. седнице Скупштине општине Варварин нашло се 45 тачака. Одборници су усвојили завршни рачун буџета општине Варварин за прошлу годину, усвојен је и Предлог подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за ову годину, а донета је и Одлука о давању на коришћење објекта у Обрежу Предшколској установи “Наша радост”.

На самом почетку седнице одборници су констатовали престанак мандата одборнику Зорану Миленковићу због тога што је правоснажно осуђен на казну затвора дужу од шест месеци, па је Скупштина била дужна, поштујући Закон о локалним изборима, да одборнику одузме мандат.

У наставку заседања усвојени су и завршни рачун буџета општине Варварин, разматран је и Извештај овлашћеног ревизора који је вршио ревизију завршног рачуна, а усвојени су и финансијски извештаји ЈКП “Варварин” и ЈП “Расвета Варварин”.

Скупштина је била у обавези да донесе и Одлуке о паркиралиштима, одношењу комуналног отпада и погребним делатностима, а донета је и Одлука и о давању на коришћење објекта у Обрежу Предшколској установи “Наша радост”.

Уз сагласност Министарства пољопривреде, усвојен је Предлог подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Варварин за 2019. годину, годишњи Програм заштите и уређења пољопривредног земљишта на територији општине Варварин, као и Оперативни план за одбрану од поплава за воде другог реда.

Одборници су разрешили постојећа радна тела Скупштине, досадашње Комисије, а затим су, у складу са новим Пословником, именована нова радна тела, Одборе, до чијих предлога се дошло после консултација са представницима одборничких група. Ови нови Одбори имају по пет чланова, по три члана сваког Одбора су из редова одборника, а остали чланови су грађани.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
1 Comment
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
Sluga Milutin
Sluga Milutin
2 године раније

Arhivska fotografija

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

1
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x