Напредак брзо нашао решење за шефа Стручног штаба: Чарапани указали поверење Бранку Савићу

Растанак са Владимиром Гаћиновићем и питање његовог наследника била је тема данашње конференције за медије, на којој је говорио спортски директор Младен Додић.

“Хронолошки бих се вратио, од самих преговора око ангажовања Владимира Гаћиновића. Први разговор је врло кратко трајао и Клуб му је изашао у сусрет, због његових обавеза, да сачекамо са преузимањем екипе. Утакмице у Ивањици, као и куп у Ужицу су прошле без њега, али смо већ обавестили јавност да је постигнут договор. Поменућу прву утакмицу против ИМТ-а, када смо видели емотивну страну Владимира Гаћиновића и та емоција све нас у Клубу је “купила”, као и његова посвећеност 24/7 и сви смо му тада дали безрезервну подршку”, изјавио је Младен Додић.

Спортски директор је анализирао јесењу сезону и добар финиш на гостовањима код ТСЦ-а у Бачкој Тополи и Младости у Лучанима.

“Још боље је искоришћен наредни период, кроз припреме у Турској, уз ангажовање појачања Мајдевца и Марјановића и пролеће је било успешно, иако смо на старту одиграли нерешено са Спартаком, а ни тада није изостала подршка. По мојој анализи, кључна победа је била у гостима против Вождовца. Уследио је тријумф против Новог Пазара, публика је почела да се враћа на стадион и играли смо најлепши фудбал у Лиги, уз крагујевачки Раднички, који је ипак највећи хит”, оценио је Додић.

Владимир Гаћиновић је био виђен и у наредном шампионату, каже спортски директор Чарапана. “Четири кола пре краја прелиминарне фазе шампионата имали смо Скупштину. У извештају, око многих ствари о даљим плановима пише: “Стручни штаб, на челу са Владимиром Гаћиновићем одлично ради свој посао и приоритет свих приоритета је продужетак сарадње за наредни период.” Клуб је показао колико цени рад и резултате Гаћиновића и играча. Понуђен му је потом нови уговор и договорени лични услови, остали су детаљи око сарадника. Владимир Гаћиновић је доставио и списак играча на које рачуна и убудуће, а којима истичу уговори по завршетку овог првенства”.

Владимир Гаћиновић је променио одлуку, а у сенци његове оставке остао је деби младог голмана Лазара Балевића…

“Жао ми је што је утакмица са Радником отишла у другом смеру и добила негативне и неистините констатације, а посебно ми је жао због пораза, због Балевића, који је и поред свега доказао да је велики потенцијал. Двадесет година сам у фудбалу као тренер и разумем неке одлуке у афекту, али једна утакмица не може да промени целокупну оцену претходног рада, а, после свега, оставка Владимира Гаћиновића је искоришћена и злоупотребљена за ове негативне, односно неистините констатације око исхода сусрета са Радником. Цитираћу Љупка Петровића, а цитирам оне који су се доказали и који су направили резултате у својим каријерама “Добар тренер може да буде и у лошој екипи, успешан тренер не може да буде са лошом екипом, успешан тренер може да буде само са добром екипом”. Ми смо имали добар Стручни штаб и доброг шефа, али и добру екипу и направили су добре резултате. Клуб је имао планове, како би у новој сезони направили корак напред. Сада морамо даље без Гаћиновића, много је значио Напретку, наравно увек је то двосмерно, значио је и Напредак Гаћиновићу и захваљујемо му се на свему и желим му и у име Клуба и своје лично име због нашег односа, који је превазишао професионалне оквире, супруги Заги добро здравље, а њему успех у даљој каријери, као и целој његовој фудбалској породици”, нагласио је Младен Додић.

Напредак мора ићи даље, јер кога нема без њега се може и мора… “Обавили смо разговоре са досадашњим сарадницима Владимира Гаћиновића и тај Стручни штаб остаје да ради. На челу тог Стручног штаба биће Бранко Савић, који је такође исказао велику посвећеност, професионалност и приврженост Клубу”, рекао је Додић.

Колико ће пораз од Радника утицати на расположење у Клубу у утакмицама плеј – офа? “На утакмици против Радника “север” је скандирао Лазару Балевићу, после утакмице играчи су испраћени аплаузом и захвалан сам сваком ко дође на стадион поред понуђених спортских догађаја на тв екранима. Нисмо у гарду према критикама, ово је јавни посао, али, Напредак се воли и кад је тешко и кад је лепо и очекујем да ће навијачи и убудуће бити на стадиону”, закључио је спортски директор Младен Додић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x