Нови мост у Медвеђи у функцији од јула

У току су радови на изградњи новог моста у насељеном месту Медвеђа код Трстеника, па је то био и разлог посете овом насељеном месту председника општине Трстеник Александра Ћирића и директора ЈП за уређење грађевинског земљишта Зорана Радисављевића.

Према речима председника Ћирића стари мост у Медвеђи је био дотрајао и демонтиран је, а сада се увелико ради на изградњи новог, функционалнијег моста који треба бити завршен до 04. јула ове године. Ћирић подсећа да су од самог почетка настали проблеми са регулацијом саобраћаја и после консултација и одобрења надлежних пронађено је решење којим је саобраћај регулисан на другачији начин, тако да ће се одвијати кроз некатегорисане путеве у Медвеђи и другим правцима да би се избегло загушење саобраћаја.

Директор ЈП за уређење грађевинског земљишта Зоран Радисављевић појаснио је новонасталу ситуацију рекавши да је путни правац који повезује Медвеђу и Велику Дренову измештен на магистралу на државни пут првог реда број 23.

“То је за локалне кориснике путева била неприхватљива варијанта и ми смо морали на неки начин да регулишемо саобраћај, да из правца Медвеђе, односно Богдања, саобраћај креће на леву страну да не би дошло до конфликта са возилима из супротног смера. Из Велике Дренове се иде поред игралишта и тако ће морати док нови мост не буде у функцији. Постављена је и конкретна саобраћајна сигнализација, док је теретни саобраћај преусмерен на државни пут 23”, рекао је Радисављевић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x