Новогодишњи концерт у организацији ОМШ “Корнелије Станковић”

Ове године Основна музичка школа “Корнелије Станковић” у Трстенику обележава свој дводеценијски јубилеј од оснивања, без сумње школа наставља даљи развој и има значајан утицај на културни живот локалне заједнице. Осим образовно-васпитне улоге, ОМШ “Корнелије Станковић” има и богату концертну делатност.

Школу похађа 347 ученика, са којима ради 28 наставника, а девет запослених су ненаставно особље. У настави су присутне две врсте образовања – шестогодишње и четворогодишње основно музичко образовање. Ту су одсеци за клавир, виолину, кларинет, саксофон, за флауту, хармонику, гитару, соло певање и за српско традиционално певање.

Пред сам крај године наставници и ученици ове школе приређују новогодишњи концерт, а тако је било и овога пута. До сада су жанрови били различити, ове године је то било традиционално певање, по одлуци професорки Бојане Ристић и Катарине Максић Козић и њихових ученика и колега. У програму је учествовала и група “Руно”, која је извела неколико песама, док је публика уживала и аплаудирала.

Наступили су и чланови КУД-а “Свети Никола” из Трстеника, а по речима професорке Бојане Ристић очекивања су да ће се традиционалним песмама ученици ове школе представљати у наредном периоду и публици у другим градовима.

Додајмо на крају да су ученици ове школе до сада постизали изузетне резултате на разним такмичењима у Србији и иностранству.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x