НВО “Људима од људи” реализује пројекат “Tools for Social Development – Volume III”

Невладина организација “Људима од људи” из Крушевца реализоваће у Врњачкој Бањи од 15. до 19. марта 2019. године прву активност у оквиру пројекта “Tools for Social Development – Volume III”, кофинансираног од стране Европске комисије, Еразмус + програма за младе.

У питању је активност изградње партнерства која ће окупити 20 учесника из 10 европских земаља: Албаније, Босне и Херцеговине, Француске, Грчке, Црне Горе, Португала, Северне Македоније, Румуније, Шпаније и Србије.

“Главни циљ пројекта је подизање капацитета у области заштите људских права младих са инвалидитетом. Након свих предвиђених активности један од важних резултата овог једногодишњег пројекта, европска онлајн платформа, представљаће место размене и умрежавања омладинских радника (тренера, стручних сарадника…) који имају или желе да стекну искуство у раду са особама са инвалидитетом. У оквиру платформе биће доступни: едукативни материјали (приказ различитих метода и алата рада), публикације и приручници (формалног и неформалног образовања), актуелне вести из области рада за и са особама са инвалидитетом, као и опција отварања личних професионалних профила појединаца са искуством у раду са особама са инвалидитетом”, стоји у саопштењу НВО “Људима од људи” где се додаје да ће сви посетиоци моћи бесплатно да приступе платформи и информишу се о поменутим сегментима од јула 2019. године

“Tools for Social Development – Volume III” представља завршни пројекат који је од 2015. године до сада, заједно са претходно реализованим, окупио више од 200 интернационалних учесника и учесница. Додатне информације доступне су путем сајта организације http://people2peopleserbia.org/.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x