Одржана 16. седница Скупштине општине Варварин, именована Општинска изборна комисија

На 16. седници Скупштине општине Варварин, заказаној по хитном поступку, на дневном реду пред одборницима нашле су се две тачке, доношење одлуке о разрешењу и именовању чланова сталног састава Општинске изборне комисије (ОИК) и доношење одлуке која се односи на област енергетске ефикасности.

Одборници су разматрали предлог Одлуке о разрешењу и именовању чланова ОИК у сталном саставу, па је овом Одлуком локалног парламента за председника именована дипл. правник Снежана Дачић, а за њеног заменика дипл. правник Дарко Дидић.

Пошто је нови Закон о локалним изборима ступио на снагу 8. фебруара, Скупштина општине Варварин имала је рок од седам дана да образује изборну комисију, а с обзиром да у општини Варварин на дан ступања на снагу Закона је било 15.077 бирача уписаних у Јединствени бирачки списак, ОИК у сталном саставу чине председник, шест чланова, заменик председника и шест заменика чланова.

Три члана ОИК именована су на предлог Одборничке групе “Александар Вучић – За нашу децу”, два члана на предлог Одборничке групе “Социјалистичка партија Србије – Јединствена Србија”, један члан на предлог Одборничке групе “Наши људи” и један члан на предлог самосталних одборника Групе грађана “Темнићка алтернатива”. Три заменика именована су на предлог Одборничке групе “Александар Вучић – За нашу децу”, два заменика члана ОИК на предлог Одборничке групе “Наши људи”, један заменик члана на предлог Одборничке групе “Социјалистичка партија Србије – Јединствена Србија”  и један заменик члана на предлог самосталних одборника Групе грађана “Темнићка алтернатива”.

Друга тачка дневног реда односила се на област енергетске ефикасности, па су одборници Скупштине општине Варварин усвојили Одлуку о бесповратном суфинансирању активности на инвестиционом одржавању и унапређењу стамбених зграда, породичних кућа и станова у поступку доделе средстава, проценту учешћа и условима под којима општина Варварин учествује у финансирању активности одржавања.

Општина Варварин је буџетом за 2022. годину за енергетску ефикасност планирала милион динара, тако да ће локална самоуправа ове године конкурисати на Јавни позив Министарства рударства и енергетике за средства, за која ће након тога аплицирати грађани, а у циљу инвестиционог одржавања и унапређења својстава стамбених зграда, породичних кућа и станова.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x