Одржана I редовна акција добровољног давања крви у Трстенику

У ликовном салону Дома културе у Трстенику, у организацији Црвеног крста Трстеник, одржана је I редовна акција добровољног давања крви у овој години. И ову успешну акцију одрадио је, као и све досадашње, Завод за трансфузију крви из Ниша.

“Морам слободно рећи да је Трстеник заиста међу водећим градовима по хуманости, а активна су и друштва добровољних давалаца у Петолетки. Према потребама организују се и ванредне акције јер људи знају да је крв у последње време веома дефицитарна”, каже др Драган Виријевић из Завода за трансфузију крви из Ниша похваливши успешну сарадњу са трстеничким Црвеним крстом и захваливши исто тако свим досадашњим хуманистима на учешћу у акцијама које живот значе.

Он је истакао да се на овој акцији јавио велики број добровољних давалаца крви, међутим, неки од њих нису могли да дају крв због здравствених проблема.

“Ипак, прикупљено је 105 јединица које ће и овога пута бити употребљене искључиво за лечење грађана трстеничке општине у Здравственим центрима у Србији. На крају да додам да је и овога пута, осим вишеструких добровољних давалаца, било и оних који су по први пут дали драгоцену течност за спас људских живота”, додао је др Виријевић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x