Одржано Општинско такмичење рецитатора у Варварину

У организацији Општинске библиотеке Варварин одржано је Општинско такмичење рецитатора, у категоријама од I до IV, од V до VIII разреда за основце и у категорији за средњошколце. Селектор такмичења Лидија Ужаревић је у изјави за Темнић.Инфо приметила да је ове године био изузетно добар избор песама, како класичних писаца тако и оних савременијих песника.

Она је посебно истакла да је дикција била задовољавајућа. “То је заправо начин говора, заправо како ми говоримо, да ли се чује, да ли је правилно изговорена реч, да ли је вокал артикулисан и остали гласови, да ли је темпо добар, интонација, затим акценти су такође били на завидном нивоу, мислим на граматички, док би можда ставила примедбе на логички акценат, што је заправо када желимо да нешто делујемо сугестивно и изражајно када је у питању казивање поезије”, нагласила је Лидија Ужаревић и похвалила Основну школу “Свети Сава” из Бачине која је довела око 15 рецитатора.

Најбољи у категорији од I до IV разреда основних школа Марија Огњановић из ОШ “Јован Курсула”, која је освојила треће место, друго место је припало Катарини Рајковић, ученици ОШ “Драги Макић” из Бошњана и прво место је припало Нађи Петронијевић, такође ученици ОШ “Драги Макић”.

У категорији од V до VIII. разреда, ученица ОШ “Мирко Томић” из Обрежа Марија Пешић освојила је треће место, Емилија Павловић из ОШ “Драги Макић” је освојила друго, док је Тамара Бановић освојила прво место, иначе ученица ОШ “Јован Курсула” из Варварина.

Што се тиче средњошколаца, на такмичењу се представила ученица Средње школе Варварин Невена Дидић. Селектор општинског такмичења Лидија Ужаревић је овом приликом свим такмичарима пожелела срећу и много успеха на Окружном такмичењу које ће бити одржано у априлу у Александровцу и изразила наду да ће бити поновљен успех од прошле године када су два представника општине Варварин били представници Расинског округа на Републичком такмичењу рецитатора.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x