Отворена Галерија 13 штафелаја у Општинској библиотеци Варварин, изложбе до краја септембра месеца

У Холу Општинске библиотеке Варварин отворена је Галерија 13 штафелаја где ће се поставка мењати на сваких десет дана, а биће изложене карикатуре са актуелном тематиком, истиче директор Општинске библиотеке Варварин Горан Ћеличанин.

Он подсећа да је овогодишње културно лето “Темнићки натпис” кренуло још пре месец дана са програмским активностима које реализује ова установа у култури, док је Галерија 13 штафелаја само један део дешавања у оквиру културног лета.

“Ово је почетак једне нове идејем формирали смо ову Галерију, број 13 смо изабрали због величине простора и због тога што су у питању карикатуре, па се бавимо и хумором”, објашњава Ћеличанин.

Аутор карикатура је директор Општинске библиотеке, а у изјави за наш портал подсећа да своје радове у завичају није излагао дуго.

“На сваких десет дана имаћемо нову поставку карикатура на одређену тему и, пошто је 2. августа Светски дан пива, прва поставка је на тему пива. Бавићемо се актуелним темама, ове године је и светско првенство у фудбалу теме ће бити спорт и фудбал, затим љубав и на крају ћемо завршити са поставком мојих карикатура које су награђиване у земљи и свету тако да посетиоци могу да имају неки мали преглед шта се дешавало свих ових година у мом раду и онда ћемо овај један сегмент културног лета завршити крајем септембра месеца”, наводи Горан Ћеличанин.

Галерија 13 штафелаја биће отворена сваког радног дана, од 9 до 14 часова, све до краја септембра месеца текуће године.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x