“Песниче народа мог”: Варварин расадник талената

У Великој сали Општинске библиотеке Варварин одржано је такмичење рецитатора “Песниче народа мог”, за ученике основних и средње школе. Селектор такмичења Лидија Ужаревић, уредница програма Културног центра Крушевац и наставник у Школи говора и глуме, каже да сама чињеница да деца из Варварина остварују пласман на Републичко такмичење, говори довољно о њиховом квалитету. Она наглашава да оно што је најбитније, то је да буде пуна сала, да се одазову све школе, да се чује лепа поезија и да се ужива у томе.

“Мислим да је пласман на Републичко такмичење, које остварују деца из ове општине, најбоља илустрација, а што се тиче неког мог рада са овим младим људима овде, јако су ангажовани и занима их. Када је рецитовање у питању, испоштују све оно што пропозиције једног такмичења рецитатора изискују, јер 55 година постоји ово такмичење у Србији и бившој Југославији, основни елементи и све пропозиције се испоштују, деца су талентована, теже да правилно и лепо говоре и, што је најважније, воле поезију и читају поезију наших песника”, рекла нам је Лидија Ужаревић.

Пласман на Окружно такмичење, које ће већ за нешто више од недељу дана бити одржано у Александровцу, у категорији од I до IV разреда остварили су: 1. Лука Јовановић, ученик III разреда ОШ “Свети Сава”, Бачина (Мирјана Булатовић “Страх од дубина”); 2. Урош Долић, ученик II разреда ОШ “Јован Курсула”, Варварин (Душко Радовић “Лепо је све што је мало”); 3. Миона Весковић, ученица IV разреда ОШ “Мирко Томић”, Обреж (Виолета Пенић “Другарство од пера”).

У категорији од V до VIII разреда: 1. Стефан Малезић, ученик VIII разреда ОШ “Драги Макић”, Бошњане (Недељко Попадић “Неки те не воле људи”); 2. Хана Прељић, ученица VIII разреда ОШ “Драги Макић”, Бошњане (“Јован Јовановић Змај “Три хајдука”); 3. Ивона Ћосић, ученица VIII разреда ОШ “Јован Курсула”, Варварин (Душица Филиповић “Броћ”).

Међу средњошколцима прво место освојила је Емилија Максимовић, II разред (Гордана Тодоровић “Љубавни позив непостојећем”); друго место припало је Јањи Тодоровић, II разред (Сара Радојковић “хипотеза”), а треће Сари Јовановић, I разред Средње школе Варварин (Марко Милошевић “Права љубав”).

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x