Победа напредњака на локалним изборима у Трстенику, Брусу и Александровцу

На локалним изборима у граду Крушевцу, али и у свим општинама Расинског округа, убедљиву победу, према прелиминарним резултатима, однеле су изборне листе коалиције окупљене око Српске напредне странке (СНС).

ТРСТЕНИК: Листа “Александар Вучић – Трстеник не сме да стане” освојила 28 од 49 мандата

Према тренутним подацима, у Трстенику је убедљиву победу однела листа “Александар Вучић – Трстеник не сме да стане” за коју је гласало 54.70% трстеничана који су изашли на биралишта, друго место заузела је коалиција “Србија против насиља – Мирослав Мики Алексић” која је освојила 23.14 одсто, а треће коалиција “Ивица Дачић – Премијер Србије” са 7.49%. Следе коалиција “НАДА за Трстеник” са 6.88 одсто, Српска странка Заветници која је освојила 4.20% и Српски покрет Двери са 3.59 одсто.

Уколико се ништа не промени листа окупљена око СНС добиће 28 одборничких мандата у Скупштини општине Трстеник, коалиција “Србија против насиља” имаће 12 одборника, коалиције СПС – ЈС и Нови ДСС – ПОКС  по три, а Српска странка Заветници два и Српски покрет Двери једног.

БРУС: Убедљива победа листе око СНС, 18 мандата у новом сазиву Скупштине општине Брус

На изборима за Скупштину општине Брус, према прелиминарним резултатима, листа “Александар Вучић – Брус не сме да стане” освојила је 56.52% гласова. На другом месту је Група грађана “Др Дута – Брус Брусјанима” са 21.08% гласова, листа “Ивица Дачић – Премијер Србије” је освојила 8.44 одсто, “Србија против насиља Брус – Мариника Тепић” 5.20% и коалиција “Српски државотворни блок” Српске странке Заветници, Покрета обнове Краљевине Србије и Нове Демократске странке Србије” 3.52%. Цензус од 3% није прошла листа Јединствене Србије која је освојила 2.34% гласова од укупног броја изашлих бирача.

Када се ови резултати претворе у мандате, листа окупљена око СНС-а у новом сазиву бруског парламента имаће 18 одборника, Група грађана “Др Дута – Брус Брусјанима” 7, СПС 2 и по један мандат “Србија против насиља” и “Српски државотворни блок”. Скупштина општине Брус, иначе, броји 29 одборника.

АЛЕКСАНДРОВАЦ: Листа “Александар Вучић – Александровац не сме да стане” освојила 36.5%

На локалним изборима одржаним у недељу, 17. децембра, изборна листа коалиције “Александар Вучић – Александровац не сме да стане” однела је победу освојивши 36.5%. Друго место заузела је листа Покрета за Жупу дугогодишњег председника општине др Југослава Стајковца са 18.6%, колико има и Група грађана “Буђење Жупе”. Изборна листа “Ивица Дачић – Премијер Србије” освојила је 13.6% подршке бирача, док је коалиција “Србија против насиља – проф. Драгиша Стаменковић” освојила 11.2%. Само Јединствена Србија није прешла цензус освојивши 1.6% гласова.

Према прелиминарним резултатима у жупском локалном парламенту, који броји 59 одборника, коалиција “Александар Вучић – Александровац не сме да стане” имаће 22 одборника, Покрет за Жупу и ГГ “Буђење Жупе” по 11, социјалисти ће имати 8 одборника, а коалиција “Србија против насиља” 7.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x