Почела имунизација здравствених радника у Варварину

Имунизација здравствених радника Дома здравља “Др Властимир Годић” у Варварину почела је у среду, а први су вакцину примили директорка ове здравствене установе др Јасмина Ракић и њен помоћник, интерниста др Миливоје Петковић, као и још неколико лекара и здравствених радника.

Прве дозе вакцине компаније Pfizer-BioNTech стигле су у Дом здравља, након три недеље, пошто се у том периоду појављује имунитет, добија се и друга доза вакцине, а свако од радника пре лекарског прегледа потписао је сагласност. По речима директорке др Јасмине Ракић, очекује се и скора имунизација грађана који су заинтересовани за вакцину против вируса SARS-CoV-2, а за пар дана ће се тачно знати на којим пунктовима ће бити вршена вакцинација.

“Ово је први круг вакцинације против болести COVID-19, а стићи ће и још вакцина, тако да сви заинтересовани радници нашег Дома здравља могу примити ову вакцину. Након имунизације здравствених радника стићи ће и довољне дозе за све становнике општине Варварин, односно за све оне који су заинтересовани”, наглашава др Ракић и позива суграђане да се пријаве преко портала еУправе, док ће од четвртка бити доступни и бројеви телефона Контакт центра путем којих ће бити могућа пријава за вакцинацију.

Једина и најбоља заштита против корона вируса је вакцинација и веома је важно да се здравствени радници, који су у сталном контакту са инфективним пацијентима, на овај начин заштите од могућег инфицирања вирусом SARS-CoV-2. Поред здравствених радника, једина шанса у борби против овог вируса је имунизација становништва како би живот могао нормално да функционише и како би се сачували животи свих грађана.

Поред Pfizer-BioNTech вакцине, очекује се да Дом здравља добије и довољне дозе руске вакцине “Спутњик В”, тако да ће заинтересовани грађани моћи да одаберу којом вакцином ће да се вакцинишу. Пре давања вакцине обавезан је лекарски преглед којим лекар установљава да ли је пацијент здрав, а затим се шаље на пункт где се врши имунизација.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x