Полиција ухапсила педофила из Ћуприје

Припадници Управе криминалистичке полиције су, у наставку акције АРМАГЕДОН, а у сарадњи са Посебним тужилаштвом за борбу против високотехнолошког криминала,  ухаписли С. Р. (40)  из Ћуприје, због основа сумње да је  извршио кривично дело искоришћавање рачунарске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дела против полне слободе према малолетном лицу, саопштили су данас из министарства унутрашњих послова.

Како се наводи у саопштењу, осумњичени је на друштвеној мрежи Фејсбук креирао лажни профил под именом “Иван Петровић” и лажном профилном фотографијом и представљајући се као дете старости 13 година ступао у контакт са малолетним особама. У тим контактима писао им је да има старијег друга који га води у лов и риболов и који му испуњава све жеље, али да за узврат врши са њим недозвољене полне радње, затим би наговарао децу да упознају његовог друга и да заједно иду у лов и риболов, али да и они морају учествовати у сексуалним радњама. Када би стекао поверење детета путем лажног профила “Иван Петровић”, осумњичени С.Р. би затим слао деци захтев за пријатељство са свог правог профила  и представљао се као “Иванов” старији друг.

На том профилу осумњичени је имао своју праву профилну фотографију, затим би децу питао да ли су за дружење и да ли им је “Иван” објаснио шта још сем пецања треба да раде, а потом би у порукама говорио да је “Иван” мало досадан и да ће некада ићи и сами без њега на пецање. Предлагао је да дете дође у Ћуприју, потом иду у његову викендицу и да ће га касније одвести кући, а осумњичени је са оба профила тражио да дете слика свој полни орган и пошаље му фотографију.

“Компанија Фејсбук је суспендовала лажан профил “Иван Петровић” и прави профил осумњиченог С. Р. након чега је  осумњичени отворио нови лажни профил под називом “Игор Ристић”. Са тог профила контактирао је децу са којима је већ био у контакту са свог стварног и лажног профила “Игор Петровић”, под изговором да му је вирус угасио профиле и да је то он и да жели да настави дописивање. На новом лажном профилу “Игор Ристић” има око 59 пријатеља и већи број су деца” наводи се у саопштењу МУП-а.

Како је досадашњим радом идентификована једна жртва са којом је осумњичени ступио у контакт, из Министарства унутрашњих послова позивају све грађане, уколико располажу сазнањима да је њихово дете ступило у контакт са осумњиченим путем лажних профила на друштвеној мрежи Фејсбук под називима “Иван Петровић” и “Игор Ристић”, да контактирају полицијске службенике Министарства унутрашњих послова на телефон 011/27-43-927.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x