Потписан Уговор о пословно – техничкој сарадњи између Града Крушевца и Факултета спорта и физичког васпитања у Нишу

У кабинету Градоначелника Крушевца, данас је потписан Уговор о пословно – техничкој сарадњи између Града Крушевца и Факултета спорта и физичког васпитања у Нишу. Уговор су потписали градоначелник Драги Несторовић и декан нишког факултета проф. др Милован Братић.

Градоначелник је истакао да је данашње потписивање Уговора почетак реализације идеје да град добије одређени број факултета у сарадњи са нишким Универзитетом. Што се тиче предуслова за отварање, Крушевац ставља на располагање своје спортске објекте и терене, као и простор и опрему Специјалне болнице “Рибарска Бања”.

Декан факултета проф. др Милован Братић појаснио је да ће се будућа сарадња базирати на размени искустава, спровођењу  заједничких пројеката, објављивању заједничких публикација и уџбеника, организацији састанака и семинара, организовању и стручно – техничкој помоћи за студирање на даљину и приближавању осталих студијских програма на свим нивоима студија, кандидатима са територије Округа и Града.

Студирање у овиру Факултета спорта и физичког васпитања биће омогућено још током ове јесени, а један од приоритетних планова у реализацији пројекта  отварања високошколских установа у Крушевцу је и сарадња са Пољопривредним факултетом.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x